Ankie Vrolings

Mijn verleden, vertaald naar het heden, met een boodschap voor de toekomst!

Tijdens mijn zoektocht in de creatieve wereld kwam ik in aanraking met tekenen, glaskunst, edelsmeden, brons en keramiek. Na even zoeken en ‘proeven’ kwam ik er al snel achter dat keramiek mij alle uitdagingen biedt om mijn creativiteit kwijt te kunnen.

De chamotte, met een fijne of grove structuur, verkrijgbaar in diverse kleuren als ook gietklei en porselein zijn mijn favoriete materialen. Daarbij hanteer ik verschillende stooktechnieken en glazuren.

Kortom de verschillende materialen, technieken en vormgeving bieden een ruim palet aan mogelijkheden om steeds weer anders bezig te zijn en nieuwe creatieve zoektochten te starten die soms tot verrassende uitkomsten leiden.

De inspiratie voor mijn werk ligt in verleden, bij de smidse van mijn opa, naderhand de werkplaats van mijn vader. De schroefjes, ijzerkrullen etc, die op de grond lagen, dat waren destijds mijn ‘schatten’. Die inspiratie is vaak nog goed zichtbaar in mijn hedendaagse werk.

Mijn favoriete materiaal is de zwartbakkende chamotte. Dit is het helemaal voor mij. Bij het bakken op een hoge temperatuur krijgt het materiaal de uitstraling van gietijzer – zie daar de link met mijn verleden.

Mijn werk wekt meestal verbazing en verwarring op – zeker bij bezoekers van markten en exposities als hen verteld wordt dat het hier toch echt om keramiek gaat.

foto kunstwerk Ankie  Vrolings
foto van Ankie  Vrolings

Ankie Vrolings

 

Bellweg 19

6101 XA ECHT

06 46 34 02 58

ableilebens@hotmail.com

www.ankievrolings.nl